2012-04-02 08:30Pressmeddelande

Thermotechs shunt TMix XS - gör det billigare än någonsin att få varma badrumsgolv året runt med vattenburen golvvärme

null

Thermotechs shuntfamilj har begåvats med en lillebror, shunt TMix® XS är en mycket kostnadseffektiv och smidig shunt för de små ytorna. För att få varma golv året runt utrustas den med en liten elpatron på 350 W, som funnits ett tag i sortimentet, men som även den fått en ansiktslyftning.

Thermotech TMix® XS är en komplett monterad kompakt shunt avsedd för ytor upp till ca 12 m2, som badrum och hall. Shunten kan utrustas med en 350W elpatron i syfte att upprätthålla en komfortabel golvtemperatur under den del av året när den ordinarie värmekällan är avstängd. Shunt TMix® XS ersätter då elpanna MINI 350BS i sortimentet. 

-        ”Shunt TMix XS med elpatron är 30 % billigare än vår tidigare jämförbara produkt. Det gör alternativet vattenburen lågbyggande golvvärme, istället för elslingor, ännu mer attraktivt för den som ska renovera sitt badrum. Man drar nytta av sitt ordinarie värmesystem under större delen av året, men kan ändå unna sig lyxen av varma klinkergolv även på sommaren ”, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech Scandinavia AB.

Shunten har automatisk omställning till sommar/vinter-temperatur och elpatronen har en inbyggd termostat som ger ca 25°C på golvet. TMix® XS med elpatron kan även användas för uppvärmning av ytor upp till 7 m2.

För ytterligare information:
Andreas Anderzon, Marknadschef
Thermotech Scandinavia AB
Telefon: 060-647092
E-post: andreas.anderzon@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh