2012-01-31 08:30Pressmeddelande

Thermotechs minsta shunt blir energieffektivare - storsäljaren TMix S uppgraderas med A-klassad cirkulationspump

null

Enligt de nya EU-direktiven ska alla cirkulationspumpar vara A-klassade från och med 2013. Thermotech arbetar aktivt med ekodesign och hållbar utveckling i sin process för produktutveckling och påbörjade redan 2011 bytet till energieffektiva A-klassade cirkulationspumpar på delar av sitt shuntsortiment. Under 2012 kommer resterande shuntar att uppgraderas och först ut är den minsta shunten TMix® S.

Thermotech shunt TMix® S är en kompakt och smidig shunt för ytor upp till 50-60 m2. Den används lämpligtvis vid nyproduktion eller renovering och tillbyggnad där man installerar golvvärme i delar av huset. Den nya, uppgraderade modellen har energieffektiv Askoll-pump med flera fördelar;

  • Den är varvtalsstyrd vilket gör att pumpen anpassar sig till värmesystemets behov.
  • Den har en synkron permanentmagnetmotor vilket ger förbättrad verkningsgrad och större energibesparing.
  • Den är liten vilket gör att shunten fortsatt är kompakt och kräver ett minimalt installationsdjup.
  • Den är i energiklass A

Sedan tidigare är även Thermotech Integral, Shunt TMix® M och Värmeväxlarpaket TMix® E utrustade med tryckstyrda A-klassade cirkulationspumpar.

Energimärkningen för cirkulationspumpar infördes i Europa 2005. Energimärkningen anger pumpens energieffektivitet på en skala från A till G, där energiklass A är mest effektiv. Energiklass D motsvarar den genomsnittliga effektiviteten på de pumpar som finns installerade på marknaden idag. Genom att byta till en cirkulationspump i energiklass A kan en villaägare förbruka upp till 80% mindre el än med en D-klassad pump (Källa: Energihandbok Heta Fakta, Grundfos).

För ytterligare information:
Jens Edbladh, Utvecklingsingenjör
Thermotech Scandinavia AB
Telefon: 090- 699 20 12
E-post: jens.edbladh@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh