2018-09-25 08:30Pressmeddelande

Thermotechs KAM-avdelning växer

null

Thermotech Scandinavia AB har historiskt sett varit starka hos de små och medelstora installatörerna och därmed på villasidan. Nu satsar företaget på att tydligare profilera sig även mot de större aktörerna och projekten, bland annat genom rekrytering till KAM-avdelningen. Thermotech, som levererar skräddarsydda system för värme och tappvatten, har åtta regionala Center över landet, utöver fabrik och huvudlager i Sollefteå. Planen är att expandera befintliga Thermotech Centers, men också etablera Centers på nya orter under de kommande åren.

Företaget har återanställt Andreas Anderzon som, tillsammans med ägare och VD Anders Andersson, var med och startade upp Thermotech redan 1993. Andreas lämnande företaget 2015 för att prova på en annan bransch. I augusti 2018 kom han tillbaka i rollen som Key Account Manager. André Hiljanen har de senaste åren haft samma roll, och tillsammans kommer de bearbeta de större installatörskedjorna, husfabrikanter, konsultledet, fastighets- och byggbolag samt stödja de lokala Thermotech Centren i större projekt.

-”Längtan tillbaka till VVS-branschen och Thermotech blev för stor och jag ser mycket fram emot att återuppta gamla kontakter likväl som skapa nya. Thermotech har en produktportfölj som är mycket intressant och väl lämpad för stora projekt, så det är ett roligt uppdrag” säger Andreas Anderzon.

Den 1 september förstärktes KAM-avdelningen ytterligare med Christoffer Lindell som närmast arbetat som projektör på LK Systems. Christoffer är stationerad på Thermotech Center Göteborg och kommer tillsammans med Linda Tallberg-Sjögren i Sollefteå att stödja som Teknisk innesäljare.

Thermotech satsar också på ytterligare förbättringar av sina Prefab-lösningar för att ännu effektivare kunna kundanpassa både små och stora serier. Ett led i detta har varit att anställa Börje Pierre som Produktionsberedare i Sollefteå. Börje kommer samordna och vara länken mellan de regionala Thermotech Centren och tillverkningen, för att säkerställa att kundens behov uppfylls i varje leverans. Företaget kan nu även leverera prefabricerade markvärmefördelare som anpassas efter kundens behov genom att avstick, vinklar, kraghylsor och ändhuvar monteras på företagets fabrik. 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh