2010-09-02 10:43Pressmeddelande

Thermotech Vostok AB nyanställer - bearbetningen av den östeuropeiska marknaden går över förväntan

null

Byggmarknaden växer i Östeuropa och intresset för golvvärme och värmepumpar ökar i takt med konjunkturen vänder och tillväxten stärks. Som exempel kan nämnas att den polska byggmarknaden är tre gånger större än den svenska och att marknaderna i Ukraina och Serbien har stor potential efter krisen.

Thermotech Vostok AB, dotterbolag till Thermotech Scandinavia AB, nyanställer för att kunna utöka bearbetningen och möta efterfrågan på dessa marknader.

Thermotech Vostok AB, med säte i Umeå, har till uppdrag att etablera sig och växa på den östeuropeiska marknaden via återförsäljare och partners. Företaget leds av Vladimir Potapov, tidigare VD för Thermotech i Ryssland. Han har nu fått välbehövlig förstärkning av Eduard Stepanov och Sofia Jonsson.

Eduard Stepanov är utbildad civilingenjör, har en kandidatexamen i marknadsföring och en master i ekonomi och ledarskap vid Saint-Petersburg State Technical University. Han kommer närmast från en tjänst som projektledare för TSN Group Ltd, ett av de största elinstallatörsbolagen in nordvästra Ryssland. Eduard arbetar som teknisk exportsäljare med analyser, marknadsföring och försäljning på den östeuropeiska marknaden.

Sofia Jonsson utexaminerades i våras från Teknikprogrammet med inriktning grafisk form och design på Dragonskolan i Umeå. Sofia kommer att arbeta som marknadsassistent.

-   I Ryssland har vi idag ett 50-tal återförsäljare över hela landet via vår nationella partner, Thermotech RUS. Förutom Ryssland ser vi Ukraina, Kazakstan, Polen, Rumänien och Serbien som mycket intressanta marknader, säger Vladimir Potapov, CEO för Thermotech Vostok AB.

Förutom golvvärme- och tappvattensystem (Thermotech MultiSystem™) så har produktportföljen på den östeuropeiska marknaden utökats med ett komplett sortiment av värmepumpar.

För ytterligare information:
Vladimir Potapov                                                                        
VD                                                                                              
Thermotech Vostok AB                                                 
Tel: 090-699 20 10                                                                    
E-post: vladimir@thermotech.se                                       

Anders Andersson
VD
Thermotech Scandianvia AB
Tel: 090-12 55 82
E-post: anders@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh