2018-05-07 08:30Pressmeddelande

Thermotech utökar med nytt Center i Göteborg och fler anställda

null

Thermotech Scandinavia AB etablerar nu ett Thermotech Center med säljkontor och proffsbutik i Göteborg och rekryterar samtidigt mer personal i regionen. Företaget, som levererar skräddarsydda system för vattenburen golvvärme och tappvatten, har nu åtta regionala Center över landet, utöver fabrik och huvudlager i Sollefteå. Planen är att expandera befintliga Thermotech Centers, men också etablera på nya orter under de kommande åren.

I slutet av januari i år fick Thermotech en ny ägarstruktur där grundaren Anders Andersson, genom bolaget Aipa Invesco AB, blev majoritetsägare och Rolf och Mikael Tannergård trädde in som stor delägare.

-”Vår ambition är att bolaget fortsätter att vara ett norrländskt innovativt och expansivt teknikföretag. Verksamheten skall vara hållbar mot samhälle och miljö samt visa stor omtanke om medarbetare och kunder, berättar Anders Andersson, VD och majoritetsägare. Ett led i det arbetet är att återgå till den decentraliserade kultur som Thermotech en gång grundades på. Därför skapas nu självständiga Thermotech Center som i praktiken fungerar som egna bolag där beslut kan tas närmast kunden”, fortsätter Anders Andersson.

På flera orter har nya medarbetare rekryterats för att stärka företaget inför framtiden och ytterligare rekryteringar är planerade.

Den 16 april öppnades Thermotech Center Göteborg på Hisingen. Det blev då en egen region efter att tidigare varit införlivat i region Väst med bas i Vårgårda. Regionchef blir utesäljare Magnus Bodén som till sin hjälp har den nyrekryterade tekniska innesäljaren Matthew Dore. Matthew kommer närmast från John Fredrik i Göteborg där han arbetat som VVS-säljare.

På Thermotech Center Malmö har en helt ny uppsättning medarbetare börjat under de senaste månaderna. Två nya utesäljare i form av Jimmie Malmberg och Stefan Melchers kommer att bearbeta den södra regionen framöver. De har Nicklas Günther som backar upp dem som teknisk innesäljare. Alla tre kommer närmast från Solar där de haft liknande tjänster. På lagret har Mikael Hansson fått förstärkning i form av Johan Bengtsson som innan arbetade på LK Systems. Thomas Gustafsson, som sedan ett år tillbaka haft rollen som Regional försäljningschef Syd tar, i och med ägarbytet, rollen som Försäljningschef för hela landet. Även Thomas har sin bas på Thermotech Center i Malmö.

På Thermotech Center Stockholm har Sofie Morger rekryterats som Teknisk innesäljare och på fabriken i Sollefteå har Jordi Berni Sola fått fast anställning inom produktionen.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh