2012-05-22 08:30Pressmeddelande

Thermotech utbildar och certifierar solvärmeinstallatörer

null

Thermotech Scandinavia AB:s produktportfölj inkluderar sedan ett år tillbaka ett komplett sortiment av solvärme för alla typer av anläggningar. I slutet av april genomfördes tre utbildningstillfällen på företagets fabrik i Sollefteå. 20 montörer utbildades och certifierades på Thermotechs solvärmesystem i samarbete med föreningen Svensk Solenergi.

Utbildningen bestod av både teori och praktik under två dagar. På fabriken i Sollefteå finns utbildningslokaler och en monterad anläggning i drift.

-        ”Utbildningen är ett led i att avdramatisera solvärme och göra det enkelt att både lämna offert, sälja och installera en solvärmeanläggning. De deltagande företagen ansåg att utbildningen gav dem en bra grund att stå på för att öka försäljningen av solvärme”, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech Scandinavia AB.

-        ”Genom att utbilda och certifiera de installatörer som ska montera våra anläggningar gör vi vad vi kan för att säkra kvaliteten på monteringsarbetet och för att slutkunden ska känna sig trygg och nöjd med sin investering”, fortsätter Andreas.

Svensk solenergi har även en ambition att certifiera installatörer via deras organisation och den utbildning som Thermotech genomför gör att installatören är kvalificerad att bli certifierad av Svensk Solenergi efter att ha genomgått ett skriftligt test och dokumenterat gjorda installationer.

Fler utbildningstillfällen kommer att arrangeras under 2012 och möjlighet finna att redan nu anmäla intresse på http://www.thermotech.se/solvarme/certifieradsolvarmeinstallator.

 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh