2007-01-18 21:55Pressmeddelande

Thermotech satser i Skåne

- Öresundsregionen är het. För oss är satsningen i södra Sverige också en öppning mot enframtida expansion i Europa. Malmö har ett perfekt läge för det, säger Thermotechsmarknadschef Andreas Anderzon.Thermotechs kontor i Malmö ligger centralt och har även lager och utbildningslokaler där detfinns utrymme att växa. Satsningen i södra Sverige omfattar även Kronoberg, Kalmar ochBlekinge. Lagret ska fungera som hämtlager med nattliga leveranser från huvudlagret iSollefteå. På sikt kan det dock bli lokala leveranser med egen distribution.

- Vi kommer nu även att göra nyanställningar i Malmö. I första hand söker vi innesäljare medCAD-kompetens för att stödja vår regionchef Bengt Fredriksson. Under året söker vi ävenutesäljare och på sikt, beroende på hur verksamheten utvecklar sig, även logistikpersonal,säger Andreas Anderzon.

Thermotech har under 2006 lanserat ett omfattande sortiment med gruppfördelare ochmatarledningar för kompletta systemlösningar för stora anläggningar, till exempellagerlokaler, bilhallar och liknande. Företaget har levererat till både villor och störreanläggningar, till exempel Stavstens Udde som är ett nytt bostadsområde i Trelleborg ochConnex bussterminal i Ystad. Thermotech har haft en tillväxt på över 40 procent under 2006och 2007 bedöms bli lika bra.För ytterligare information:Andreas AnderzonMarknadschef, Thermotech Scandinavia ABTelefon: 060-64 70 92, Fax: 060-50 10 14, Mobil: 070-647 88 18,E-mail: andreas@thermotech.seBengt FredrikssonRegionchef Malmö, Thermotech Scandinavia ABMobil: 070-212 56 94,E-mail: bengt.f@thermotech.seBilder och övrigt pressmaterial finns att hämta på: www.thermotech.se (pressrum)


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh