2019-12-03 08:30Pressmeddelande

Thermotech satsar stort i Finland – branschproffs ska sätta fart på expansionen

null

Thermotech Scandinavia har funnits i mindre skala i Finland sedan 1997. Nu påbörjas en satsning för att bygga upp ett landsomfattande försäljningsnätverk med egna Thermotech Center runt om i landet, på samma sätt som Thermotech har gjort i Sverige. För att utveckla verksamheten i Finland har Jonas Holmström anställts som VD sedan 1 oktober 2019. Samtidigt öppnades Thermotech Center nummer två i Lahtis.

Jonas Holmström är 47 år och har jobbat i VVS-branschen i 30 år. Han började sin karriär som VVS-montör när han var 17 år. Efter VVS-ingenjörsstudier började han hos Uponor Finland som planerings- och försäljningschef där han var kvar i 10 år. Därefter jobbade Jonas i åtta år som marknads- och försäljningschef på Rettig Värme AB innan det bar av till Roth Finland där han varit VD för den finska och Baltiska verksamheten de senaste 12 åren.

- ”Det känns rätt att ta detta steg i karriären då Thermotechs strategi motsvarar min egen värderingsgrund. Mina och styrelsens värderingar går hand i hand, vilket känns bra. Jag upplever att VVS-branschen i Finland är i ett brytningsläge där det finns behov av en motpol till grossisterna och den rollen vill vi ta”, säger Jonas Holmström.

Thermotech har sedan starten 1997 haft sitt finska huvudkontor och första Thermotech Center i Ekenäs där man nu har fyra anställda. I oktober öppnade företaget ett nytt Thermotech Center i Lahtis som ska tillgodose behoven i Östra Finland. Första steget är nu att få snurr på det nya kontoret och få allt praktiskt att fungera bra. För att lyckas med det har Tom Kunttu, som närmast kommer från Roth, anställts som regionchef och Markus Malm, som kommer från Ahlsell, har anställts som innesäljare. Troligen kommer ytterligare en person behöva anställas i Lathis inom en snar framtid och efter hand kommer verksamheten sedan att fortsätta expandera med fler Thermotech Center.

I Sverige finns idag åtta Thermotech Center över landet med syftet att finnas nära kunderna med sin expertis runt produkter och projektering när det gäller värme- och rörsystem. Den långsiktiga strategin är en liknande expansion i Finland.

- ”Det finns ett stort renoveringsbehov på den finska marknaden, både när det gäller tappvatten och golvvärme, och även nybyggnationen är omfattande. Båda marknaderna är lika viktiga och kompletterar varandra. Jag upplever också ett behov från kunderna att ha en tydlig leverantör som säljer sina egna produkter, har eget lager och levererar direkt till kund. Thermotech ska finns där och fylla det behovet”, avslutar Jonas Holmström.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh