2015-04-22 20:47Pressmeddelande

Thermotech nominerade till ”Stora Inneklimatpriset 2014”

null

Thermotech Scandinavia AB var ett av fyra nominerade företag, utvalda bland ett 30-tal förslag. Till vinnare utsågs till sist Skanskas "Deep Green Cooling".

-”Vi är mycket stolta över att ens vara nominerade till utmärkelsen ”Stora Inneklimatpriset 2014”. Det är extra roligt eftersom det mest varit företag på ventilationssidan som nominerats genom åren. Vi tror att samarbete över branschgränserna är viktigt för att uppnå ett optimalt inneklimat, säger Erik Persson, utvecklingsingenjör på Thermotech Scandinavia AB. Thermotech MultiLevel™ bygger på en rad olika lösningar som vi under ett flertal år utvärderat och testat tillsammans med forskare och andra externa parter.”

De första referensprojekten har nu varit igång i närmare 5 år och visar på goda resultat både när det gäller energianvändning och komfort.

-”Energianvändning är betydligt lägre än i konventionella nybyggda flervåningshus. MultiLevel bidrar till moderna bostäder som är både energismarta och har hög komfort, avslutar Erik Persson.”

Stora Inneklimatpriset instiftades år 2001 av Slussen Building Services (Slussen.biz) i samarbete med Energi- och miljötekniska föreningen, Svensk Ventilation och Svenska Kyltekniska Föreningen. Stora Inneklimatpriset syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader. I Stora Inneklimatprisets jury ingår representanter för de tre branschorganisationerna samt ordföranden Lars Ekberg, docent i installationsteknik vid Chalmers samt ansvarig för affärsområde Fastighetsföretag och industri vid CIT Energy Management AB.

För ytterligare information:
Erik Persson
Utvecklingsingenjör, Thermotech Scandinavia AB
Telefon: 090-699 20 14
E-post: erik.persson@thermotech.se

TT Thermotech Scandinavia AB utvecklar, tillverkar, projekterar, säljer och levererar kompletta kundanpassade värme- och rörsystem. Thermotech grundades i Sollefteå 1996 och där finns huvudlager och produktion än idag. Förutom fabriken i Sollefteå har vi sju regionkontor i Sverige samt dotterbolag i Finland och Ryssland.Förra året omsatte vi 124 MSK.Vi levererar utan grossister med en hög servicegrad och stor flexibilitet. Rörinstallatörer och husfabrikanter är några av våra kunder.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh