2011-03-24 11:06Pressmeddelande

Thermotech i Umeå har flyttat till nya lokaler på Västerslätt

null

Thermotech Scandinavia AB levererar system för vattenburen golvvärme och vattendistribution direkt till kunder över hela landet. I Umeå är större delen av företagsledningen med stab stationerad, tillsammans med produktutveckling, säljorganisation för norra norrland och dotterbolaget Thermotech Vostok AB. Företagets tillväxt kräver nu större och effektivare lokaler.

 - Företaget växer och vi har även flyttat över en del funktioner från vårt kontor i Sollefteå, berättar Anders Andersson VD och delägare i Thermotech Scandinavia AB. Vi var trångbodda i våra gamla lokaler och hade en önskan att flytta kontoret till Västerslätt. Många av våra kunder är VVS-installatörer och rör sig i området och även våra konkurrenter finns etablerade där, så det är en mycket bra lokalisering för vår del.

Från och med den 21 februari finns verksamheten i större och mer ändamålsenliga lokaler på Västerslätt i Umeå. De nya lokalerna är totalrenoverade och anpassade till företagets behov. Bland annat har ytorna för lager och yrkesbutik utökats och ett större utbud av golvvärme- och tappvattenprodukter finns nu för direktförsäljning till rörinstallatörerna.

- Idag är vi ett 20-tal anställda i Umeå och kommer inledningsvis att hyra två våningsplan. Eftersom vi är ett expansivt företag behöver vi dock redan nu planera för framtiden. Planen är en omsättningsökning på ungefär 20% i år. Det passar oss därför utmärkt att fastighetsvärden kan erbjuda ytterligare ett våningsplan när vi får det behovet, avslutar Anders.

I Sollefteå har Thermotech huvudlager och produktion och även där har man nyligen flyttat till större och mer ändamålsenliga lokaler.

För ytterligare information:
Anders Andersson, VD och delägare
Thermotech Scandinavia AB
Telefon: 090-12 55 82
E-post: anders@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh