2012-03-15 16:00Pressmeddelande

Thermotech fyller monter på Nordbygg med nyheter

null

Thermotech Scandinavia AB har under det senaste året har arbetat oerhört intensivt med utveckling av nya produkter och i den drygt 100 m2 stora montern på Nordbygg 2012 kommer det i stort sett bara att finnas nyheter.

För första gången visar vi upp vårt kompletta solvärmesortiment. Konceptet bygger på en universal plan solfångare och färdiga paket med alla detaljer för infästning och anslutning. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för både slutkund och installatör.

Både golvvärmefördelare och fördelarskåp har vidareutvecklats. Funktionen är nu ännu bättre och designen är snyggare än någonsin. Shuntfamiljen har begåvats med en lillebror, shunt TMix XS är en mycket kostnadseffektiv shunt för de små ytorna. Den kan utrustas med den lilla elpatronen på 350 W som funnits ett tag, men som även den fått en ansiktslyftning.

Rumsregleringen är i fokus. En ny basenhet i läcker design med den senaste tekniken presenteras, liksom display termostater för både trådbunden och trådlös reglering. Den som är intresserad kan även ta sig en titt på kommande års nyheter inom reglering och teknik.

-        ”Vi tror på att ge makten till slutkunden att själv kunna anpassa våra produkter till deras individuella behov. Vi vill vara dynamiska och anpassningsbara, som en kameleont. Det har varit grundtanken när vi utvecklat vår kommande rumsreglering”, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech.

Thermotech Prefab är ett koncept med färdigmonterade golvvärme-, tappvatten- och radiatorskåp med möjlighet till energi- eller vattenmätning.

-        ”Prefab är i sig inget nytt på marknaden, men vi erbjuder ett brett och mycket kostnadseffektivt standardutbud. Dessutom kan vi, med vår flexibla tillverkning, enkelt hjälpa till med special-lösningar när det behövs”, fortsätter Andreas.

För ytterligare information:
Andreas Anderzon, Marknadschef
Thermotech Scandinavia AB
Telefon: 060-647092
E-post: andreas.anderzon@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh