2018-01-29 16:43Pressmeddelande

​Thermotech förändrar ägarstrukturen

null

En förändring av ägarstrukturen i Thermotech Scandinavia AB är nu klar. Målet för både säljare och köpare har varit, att se till att Thermotech förblir ett expansivt och innovativt norrländskt teknikföretag med huvudkontor i Umeå och fabrik i Sollefteå.

Sedan 2006 har bolaget ägts till en tredjedel av grundaren Anders Andersson och 2/3 av Hans & Pia Jonsson med bolaget Cinox AB, som nu säljer alla sina aktier.

I den nya ägarstrukturen blir grundaren Anders Andersson och Iita Pyy genom bolaget Aipa Invesco AB majoritetsägare i bolaget. Rolf och Mikael Tannergård träder in som stor delägare. Rolf och Mikael har lång erfarenhet från byggbranschen efter att ha byggt upp ett av de största elteknikföretagen i Sverige, EIAB, Goodtech, idag Eitech, med över 1200 anställda.

Rolf Tannergård, ny delägare i Thermotech, säger:

”Vi ser mycket positivt på Thermotechs verksamhet och varumärke. Vår ambition är att bolaget fortsätter att vara ett norrländskt innovativt och expansivt teknikföretag. Verksamheten skall vara hållbar mot samhälle, miljö och visa stor omtanke om medarbetare och kunder.”

I samband med ägarförändringen återgår Anders Andersson som VD, efter att under ett års tid bedrivit egen investeringsverksamhet mot start-ups.

Anders Andersson, VD och majoritetsägare i Thermotech, säger:

”Vi är mycket glada över att få Rolf och Mikael som storägare i Thermotech. Det känns tryggt att få del av deras erfarenhet från att utveckla större bolag. Tillsammans med ser vi fram emot att fortsätta utveckla bolaget.”

Vid frågor kontakta:

Anders Andersson, VD, 070-590 03 50
Hans Jonsson, Cinox AB, 070-630 84 56


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh