2010-04-23 08:35Pressmeddelande

Thermotech exportsatsar i Spanien

null

Thermotech, leverantör av vattenburen golvvärme och tappvattensystem, har tecknat avtal med Energesis Home, ett dotterbolag till Energesis Group i Valencia. Energesis Group är ett av Spaniens ledande forsknings- och utvecklingsföretag inom geotermiska företagsprojekt och energieffektiviserings-frågor. Energesis Home fokuserar på den privata bostadsmarknaden med Thermotech golvvärme som en av de primära produkterna i portföljen.

Energesis har stor erfarenhet av stora projekt inom geotermi och har sin grund i The Polytechnic University of Valencia. Företaget var först på den spanska marknaden med att utföra termiska responstest av borrhål (injicera och utvinna värme) med en mobil enhet. Responstesten är viktiga för att kunna projektera ett geotermiskt projekt på rätt sätt.

- Vi är mycket glada att kunna knyta ett så kunnigt och ambitiöst företag till oss. Jag är övertygad om att timingen för samarbetet är helt rätt med tanke på den svacka som den spanska marknaden varit i och teknikerna passar bra ihop, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech och ansvarig för export till Västeuropa.

- Energesis är i en utvecklingsfas och det känns bra att kunna utveckla samarbetet med en namnkunnig leverantör som står för kunskap, kvalitet och design, säger Luis Romera Chordá, VD på Energesis, i en kommentar till samarbetsavtalet.

Spanien står inför en stor omläggning från direktverkande el som huvudsaklig värmekälla till att använda andra värmekällor så som geotermisk värme med värmepumpslösningar. Lågtempererade golvvärmesystem och värmepumpar är en bra, energieffektiv och ekonomisk kombination.

- Samarbetet, med fokus på hela systemlösningar, är ett steg i rätt riktning strategiskt med tanke på den utveckling vi ser framför oss de kommande åren, säger Anders Andersson, VD och delägare i Thermotech.

För ytterligare information:
Andreas Anderzon                
Marknadschef                                            
Thermotech Scandinavia AB                        
Tel:   060-64 70 92 
E-post: andreas@thermotech.se

Läs mer på: www.thermotech.se, www.energesis.es


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh