2012-01-17 10:00Pressmeddelande

Thermotech erbjuder skräddarsydda leveranser av tappvattensystem

null

Thermotechs MultiSystem – systemet för tappvatten och radiatoranslutningar – växer och försäljningen ökar. Inför 2012 breddas sortimentet och priserna sänks på utvalda artiklar. Sin vana trogen går Thermotech en egen väg och jobbar gärna med systemleveranser även när det gäller de traditionella vvs-produkterna som ingår i MultiSystemet.

”Vi vill göra det så enkelt och effektivt som möjligt för kunderna. Vi tror att de spar både tid och pengar genom att få rör, kopplingar och andra vvs-artiklar levererade direkt till byggplatsen vid önskad tidpunkt. Vi hjälper till att mängda och skräddarsyr leveransen för varje objekt. Kunden kan t.ex. få leveransen till ett hyreshus uppdelad och märkt per lägenhet. Vi har jobbat på samma sätt med vår vattenburna golvvärme i alla år, och det har varit ett framgångsrikt koncept”, säger Andreas Anderzon, marknadschef på Thermotech Scandinavia AB.

”Som ett komplement till systemleveranserna finns även ett stort utbud av de mest använda artiklarna i sortimentet för hämtning i våra butiker på samtliga regionkontor över landet”, fortsätter Andreas Anderzon.

Bassortiment & Handbok för 2012 är nu tryckt och klar. Sortimentet av PE-RT och AluComposite rör är utökat och det moduluppbyggda vattentäta fördelarskåpet finns nu i en större tredje storlek för upp till 11 anslutningar. Sortimentet för både skruv- och presskopplingar har kompletterats med fler dimensioner och varianter. Fler nyheter är ett komplett vattenutkastarskåp och väggformsfixturer för montering i gjutna väggar.

MultiSystemet är testat och godkänt enligt Nordtest NT VVS 129 och anpassat till branschregler Säker Vatten installation.

För ytterligare information:
Andreas Anderzon              
Marknadschef                     
Thermotech Scandinavia AB                      
Tel: 060-64 70 92
E-post: andreas@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh