2015-02-24 08:30Pressmeddelande

Personnytt - Thermotech anställer ny försäljningschef

null

Thermotechs marknadschef Andreas Anderzon har valt att gå vidare i karriären till annan verksamhet utanför bygg och VVS branschen, och företaget har nu rekryterat Malin Malmenström till tjänsten som försäljningschef.

Malin Malmenström är 44 år och kommer närmast från en tjänst som VD hos Norra Skogägarnas Byggvaruhandel. Malin bor med man och två barn i Bjännsjö utanför Umeå och har en gedigen erfaren inom försäljning och ledarskap.

Malin är utbildad socionom. Hon har jobbat 10 år inom läkemedelsföretaget Pfizer, inledningsvis som säljare och senare som regionchef, Key Account Manager och Sales Trainer.

2007 började Malin som platschef hos Norra Skogägarnas Byggvaruhandel. Hon blev sedermera affärsområdeschef för de tre XL-Bygg butiker som företaget drev i regionen och slutligen företagets VD. Under 2014 blev Norra Skogägarnas Byggvaruhandel uppköpta av den danska byggvaru-koncernen Bygma och Malin fortsatte då som projektledare för övergången under en kortare period.

- ”Det har varit utmanande att finna en person som kan ta vid efter Andreas Anderzon som varit en avgörande person för Thermotechs framgångar ända sedan starten 1996. Vi har valt Malin Malmenström med omsorg, då det har varit viktigt att finna en person som delar våra värderingar och vår tro på att hållbar framgång skapas av delaktiga medarbetare som ges frihet under ansvar med tydliga krav. Malin kommer med sin erfarenhet och sitt engagemang att bidra mycket till företagets fortsatta utveckling, säger Anders Andersson, VD på Thermotech Scandinavia AB.”

Ansvaret för marknadsföring och information tas över av vår nuvarande kommunikationsansvarige Ulrika Mattisson.

För ytterligare information:
Anders Andersson 
VD, Thermotech Scandinavia AB 
Telefon: 090-12 55 82 
E-post: anders.andersson@thermotech.se

Malin Malmenström
Försäljningschef, Thermotech Scandinavia AB
Telefon: 090-699 20 15
E-post: malin.malmenstrom@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh