2009-04-06 15:55Pressmeddelande

Minifloor 8™ - nu även i butiksförpackning

null

- Med dagens efterfrågan på smidiga renoveringslösningar, i kombination med ökade krav på en minskad elanvändning, såg vi ett behov av ett riktigt lågbyggande vattenburet golvvärme-system, säger Andreas Anderzon hos Thermotech.

Tidigare har vattenburen golvvärme haft två nackdelar jämfört med elgolvvärme. Dels byggde vattenburen golvvärme mer på höjden, dels blev golvet kallt när den ordinarie värmekällan var avstängd.

- Nu behöver det inte vara så mer, fortsätter Andreas Anderzon. Med Thermotech Minifloor 8 har den vattenburna golvvärmen lika låg bygghöjd som elgolvvärme. Och kompletterar du Minifloor 8 med en elpanna ur vår MINI 350-serie blir golvet aldrig kallt. När den ordinarie värmekällan är avstängd går nämligen elpannan in och värmer golvet. Resultatet är ett varmt golv året runt som hushåller med såväl uppvärmningskostnader som miljöresurser.

Minifloor 8 är speciellt utvecklat för små utrymmen upp till 12 m2, t.ex. badrum och hall. Minifloor 8 kan både gjutas in och läggas på befintligt golv och passar bra både i våtrum och torra utrymmen.

- Nu finns dessutom Minifloor 8, både för ingjutning och som flytande golv, i butiks-förpackningar för rörfirmor, kakel & klinkerbutiker, byggvaruhus och andra som kan och vill sälja dem direkt till konsument i butik, avslutar Andreas Anderzon.

För ytterligare information:

Andreas Anderzon
Marknadschef
Thermotech Scandinavia AB
Mobil: 070-647 88 18
E-post: andreas@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh