2017-02-17 09:00Pressmeddelande

Malin Malmenström ny VD på Thermotech Scandinavia AB

null

Thermotechs grundare, VD och delägare Anders Andersson har valt att lämna VD-posten. Ny VD är Malin Malmenström som de senaste två åren varit företagets försäljningschef.

Malin Malmenström är 46 år och har sedan tidigare varit VD och chef inom både bygg- och läkemedelsbranschen. Malin kommer fortsättningsvis även behålla sitt uppdrag som försäljningschef för Sverige och Finland.

- ”Det är oerhört stimulerande och utvecklande att kliva in i rollen som VD för Thermotech i den expansiva fas vi nu befinner oss. Vi har en långsiktig plan för Thermotechs utveckling och kommer att fortsätta arbeta på den inslagna vägen. Anders arbete har bidragit till att vi är en aktör att räkna med på marknaden och att vi har en bra grund att stå på i vår fortsatta tillväxt, säger Malin Malmenström, nytillträdd VD på Thermotech.”

Anders Andersson kommer nu övergå till att vara aktiv ägare och engagerad i styrelsearbetet.

- ”Thermotech har haft en positiv utveckling de senaste åren och har nu en stabil, effektiv organisation och en tydlig plan. Min roll som ledare är entreprenörens och nu är det en bra tidpunkt för någon annan att kliva in och driva företaget vidare, säger Anders Andersson delägare och styrelseledamot i Thermotech. Malin Malmenström rekryterades med tanken att hon en dag skulle kliva in i VD-rollen. Hon kommer med sin erfarenhet och sitt engagemang att bidra mycket till företagets fortsatta utveckling.” 


För ytterligare information:

Malin Malmenström 
VD och försäljningschef 
Telefon: 090-699 20 15 
E-post: malin.malmenstrom@thermotech.se

Hans Jonsson
Styrelseordförande
Telefon: 070-630 84 56
E-post: hans.jonsson@thermotech.se


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh