2018-03-08 08:30Nyheter

Thermotechs produktnyheter på Nordbygg 2018

null

NYA PREFABSKÅP FÖR INSTALLATION AV TAPPVATTEN
Skåp för kommunal vattenmätare
Skåpet är utrustat med konsol för installation av kommunal vattenmätare. Kontrollerbar backventil, passbit och kulventiler är förmonterade. Skåpet kan beställas med enbart vattenmätarkonsol eller med monterade fördelare för kallt och varmt vatten. Skåpet kan också beställas med förmonterad vattenfelsbrytare för en säker installation.

Prefabricerade fördelarskåp
Ett nytt sortiment med förmonterade fördelarskåp. Skåpen levereras med monterade fördelarstavar, kulventiler och presskopplingar för anslutningsrör och matningsrör.

Fördelarskåp med utrymme för isolerade matningsrör
Ett fördelarskåp med djup 120 mm för att rymma isolerade matningsrör. Levereras med förmonterade fördelare, kopplingar, kulventiler och passbitar för installation av vattenmätare.


UTÖKAT SORTIMENT AV KOMPONENTER ANPASSADE FÖR SNABBTÄTNING TILL MULTIFÖRDELARE
Modulfördelare
Fördelaren kan användas som gruppfördelare genom att den monteras tillsammans med Multifördelare eller att flera Modulfördelare kopplas ihop. Till modulfördelaren ansluts presskopplingar med plantätning G20.

Kulventiler med anslutning för plantätning
Anpassade för snabbtätning som ger möjlighet att ansluta matningskopplingar till Multifördelaren utan att använda lin.

EGEN TILLVERKNING AV MARKVÄRMEFÖRDELARE
Thermotech kan nu effektivt och snabbt leverera markvärmefördelare med monterade avstick direkt från företagets fabrik i Sollefteå. Fördelarna anpassas efter kundens behov genom att vi monterar vinklar, kraghylsor eller ändhuvar.


UTÖKAT MONTAGESYSTEM FÖR STAM OCH STRÅK
Thermotech har utökat sitt sortiment av montagedetaljer, kopplingar och ventiler för installation av stam och stråk på väggar, tak och golv. I sortimentet finns nu även brandtätningar. Företaget kan därmed erbjuda smidiga helhetslösningar för både värme, vatten och stammar med kompletta leveranser direkt ut på arbetsplatsen.


THERMOTECH SATSAR PÅ SVENSKTILLVERKAT MED GOD DESIGN
Thermotech har valt att tillverka sina produkter av plast i Sverige i allt större utsträckning. Det ger möjlighet till ett nära och bra designsamarbete som säkerställer god funktion, hög kvalitet och ett bra utseende. Den senaste produkten i raden är Thermotechs rörböjstöd som designats för en smidig installation och starkare konstruktion. 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh