2012-03-15 16:00Nyheter

Thermotechs produktnyheter på Nordbygg 2012

null

THERMOTECH SOLVÄRME
För första gången visar vi upp vårt kompletta solvärmesortiment. Konceptet bygger på en universal plan solfångare och färdiga paket med alla detaljer för infästning och anslutning. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för både slutkund och installatör.

THERMOTECH PREFAB
Med Thermotech Prefab tar vi ännu ett steg för att göra det enklare för kunden. Skåp till golvvärme, tappvatten och radiatoranslutningar levereras snyggt monterade och provtryckta enligt kundens önskemål.

Vi har ett brett standardutbud;
ThermoSystem™ Basic - golvvärmeskåp med monterad fördelare
ThermoSystem™ Basic control - golvvärmeskåp med monterad fördelare och reglering
MultiSystem™ Basic - tappvattenskåp med monterad Multi fördelare
MultiSystem™ Flow - tappvattenskåp med monterad Multi fördelare och vattenmätare
MultiSystem™ Energy - radiatorskåp med monterad Multi fördelare och energimätare
ThermoSystem™/ MultiSystem™ Special - passar inte standard utbudet kan vi alltid hjälpa till med speciallösningar.

REGLERING
Vår nya basenhet har en snygg svart design och senaste tekniken för både trådlös och trådbunden reglering. Vårt ordinarie trådbundna rumstermostatsortiment Easy Comfort™ (EC) har kompletterats med en termostat med golv- och luftgivare (EC GL) och en termostat med frostskydd (EC ECO). Vi lanserar även en helt ny display termostat med den senaste tekniken. Finns både för trådlös och trådbunden reglering. Den har en stilren, diskret design i vit, svart eller aluminiumkulör.

På Nordbygg kan du också ta dig en titt på vad den närmaste framtiden har att erbjuda i form av kommande reglering och teknik från Thermotech.

GOLVVÄRMEFÖRDELARE OCH SKÅP
Både golvvärmefördelare och Integral har fått en ny, fräsch profil, nya handrattar och ställdon. I övrigt är de utrustade på samma sätt som föregångarna.

Det nya fördelarskåpet ger en läckagesäker och attraktiv golvvärmeinstallation. Den modulära konstruktionen möjliggör en flexibel montering. Skåpet kan beställas monterat och klart för installation eller som delar för montering allt eftersom installationen fortskrider. Skåpets rygg och sidor består av galvaniserad plåt som ger stabilitet. I plåtryggen finns även utskurna handtag som underlättar förflyttning av skåpet. Ryggen är förberedd för infästning på vägg, armeringsjärn eller takjärn under installationstiden. I skåpsidorna finns förstansade hål för matarledningsrör när matningen till golvvärmefördelaren kommer från sidan. I botten av skåpet monteras en rörfixtur i plast som fixerar rören vid installation och fungerar som läckageindikering.

SHUNT TMIX® XS OCH ELPATRON 350W
Shunt TMix® XS är en mycket kostnadseffektiv shunt för de små ytorna. Den är anpassad för inkoppling av en golvvärmeslinga i dimension 12, 16, 17 eller 20 mm, eller upp till 4 slingor med 8 mm golvvärmerör.

Shunten har automatisk omställning till sommar/vinter-temperatur och kan enkelt utrustas med 350W elpatron för komfortvärme när ordinarie värmekälla är avstängd (max 12 m2 med 29W/m2). Elpatronen har en inbyggd termostat som ger ca 25°C på golvet. TMix® XS med elpatron kan även användas för uppvärmning av ytor upp till 7 m2 (50 W/m2).

 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh