2016-02-26 14:30Nyheter

Thermotech på Nordbygg 2016

null

Den 5-8 april 2016 ställer Thermotech ut på Nordbygg. Företaget visar bland annat nyheter inom sortimentet för rörsystem och ett helt unikt byggkoncept för vattenburen golvvärme i flerbostadshus. Fokus är på skräddarsydda systemlösningar där allt från projektering och beräkning till produkter, märkning och packning kan anpassas efter kundens behov med kort ledtid och även i små serier. 

MONTAGESYSTEM FÖR STAM & STRÅK
Nytt kompletterande produktsortiment för Thermotech MultiSystem™

Thermotech utökar sitt sortiment för rörsystem, MultiSystem™ , med ett montagesystem. Systemet består av montagedetaljer vilka möjliggör montage av AluComposite-rör i vägg, tak och golv vid installation av stam och stråk. En snabbguide hjälper installatören att enkelt välja rätt produkter.

Kompletteringen av montagesystemet innebär att leveranserna av rörsystem nu kan skräddarsys i ännu större utsträckning och kunden erbjuds helhetslösningar med kompletta leveranser direkt ut på arbetsplatsen.

MULTI LEVEL™
Ett unikt koncept för vattenburen golvvärme i flervåningshus

Thermotech har, tillsammans med forskare, under en längre tid undersökt möjligheterna värma upp flervåningshus med vattenburen golvvärme istället för radiatorer. Idag har vi flera lyckade referensprojekt som visar på mycket goda resultat i fråga om boendekomfort och energianvändning.

Vårt koncept MultiLevel™ innebär att golvvärmerör gjuts in i varje bjälklag. Genom att tillföra värme via både golv och tak kan temperaturen på värmebäraren hållas mycket låg. Tack vare den extremt låga drifttemperaturen, oisolerade bjälklag där värme tillförs från stora ytor samt frånvaro av

individuell rumsreglering, får man ett så kallat självreglerande uppvärmningssystem.

Framledningstemperaturen för hela byggnaden styrs av utomhustemperaturen. Under sommarmånaderna kan systemet användas för att kyla byggnaden enligt samma princip. Det ger ett mycket jämnt inomhusklimat och en hög boendekomfort året runt.

De stora fördelarna med MultiLevel™:

 •  Lägre energiförbrukning
 •  Lägre byggkostnad
 •  Mindre underhåll
 •  Hög boendekomfort

 • SHUNT TMIX® XS FÄRDIGMONTERAD I SKÅP
  För enkel och smidig installation

  Thermotechs minsta shunt, TMix® XS, kan man nu få levererad färdigmonterad i ett läckagesäkert skåp. Shunten är anpassad för inkoppling av en slinga och är lämplig för små ytor som badrum och hall.

  Shunt TMix® XS i skåp kan beställas i två olika utföranden beroende på vilken typ av styrning som önskas.


  Om Thermotechs pressrum

  1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


  Kontaktpersoner

  Mattias Lundberg
  Utvecklingsingenjör
  Mattias Lundberg
  André Hiljanen
  Key Account Manager
  André Hiljanen
  Andreas Anderzon
  Chef Supply chain
  Andreas Anderzon
  Anders Andersson
  VD, Thermotech Scandinavia AB
  Anders Andersson
  Jonas Holmström
  VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
  Jonas Holmström
  Ulrika Mattisson
  Kommunikationsansvarig
  Ulrika Mattisson
  Kirill Makarov
  Produktchef
  Kirill Makarov
  Erik Löwgren (f.d. Persson)
  Produktansvarig
  Erik Löwgren (f.d. Persson)
  Jens Edbladh
  Produktansvarig
  Jens Edbladh