2010-06-22 14:08Nyheter

Thermotech och Minifloor 8 deltar i SABO:s tävling "Professionell Renovering"

null

Det finns över 500 000 lägenheter i flerbostadshus från 1960-talets början till mitten av 1970-talet, det så kallade miljonprogrammet. Merparten kommer att behöva en omfattande renovering inom de närmaste 15-20 åren. För att klara detta måste ombyggnadstakten tredubblas, enligt Boverket.

SABO har därför inbjudit till en tävling om bästa renoveringsprodukt för miljonprogrammets fastigheter. Syftet är att få fram produkter som underlättar renovering för hyresgäster, bostadsföretag, entreprenörer och tillverkare.

Thermotech Scandinavia AB har anmält sitt lågbyggande vattenburna golvvärmesystem Minifloor 8, kompletterat med Elpanna MINI 350BS, till tävlingen. För att få komfortvärme i badrum idag används ofta elektrisk golvvärme. Är den påslagen året runt för komfortens skull får man höga driftskostnader som följd. Minifloor 8 har likvärdig bygghöjd med elgolvvärme, men nyttjar det befintliga värmesystemet och komforten uppnås utan extra kostnad under hela värmesäsongen. För att få komforten av ett varmt badrumsgolv även under den period på året då byggnadens huvudsakliga värmesystem är avstängt, väljer den boende att ha systemet igång via den lilla elpannan MINI 350BS och får då en kostnad för energiförbrukningen under den begränsade perioden på året.

Produkten är perfekt vid renovering och kan kopplas in på befintliga värmesystem, oavsett värmekälla. Här finns stora driftekonomiska fördelar för ägare av flerbostadshus.

Tävlingen avgörs i samband med konferensen "Professionell renovering" i Stockholm den 22 september 2010.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh