2019-10-10 08:30Nyheter

Produktnyhet Oktober 2019 - Nytt golvvärmesortiment

null

Nu lanserar Thermotech ett nytt uppgraderat sortiment av golvvärmefördelare, skåp och shuntar som tar golvvärmeinstallationen till en ny nivå. Tillsammans ger produkterna en smidig och kompatibel systemlösning. Närmare presentationer av varje produkt kommer löpande under hösten.


Kompakt och smidigt - de nya skåpen är endast 95 mm djupa

Det nya golvvärmeskåpet är endast är 95 mm djupt och används till samtliga fördelare och Integraler. Det minsta skåpet (390 mm brett) finns också i ett lågt utförande med en höjd av 550 mm.

Shunt TMix® M har en helt ny konstruktion med vinklad unionskoppling för pumpen vilket gör den anpassad för 95 mm väggregel. Det gör också Integralen, dvs. vår shunt TMix® M med integrerad golvvärmefördelare, ännu mer kompakt och den ryms nu i samma skåpbredd som golvvärmefördelaren med samma antal slingor.


Flexibelt och kompatibelt - hela sortimentet är anpassat till c/c 50 mm
Hela det nya golvvärmesortimentet är anpassat till c/c 50 mm vilket ger en utökad kompatibilitet. Utgångarna på golvvärmefördelarens övre och nedre stav är dessutom förskjutna i förhållande till varandra vilket gör det enklare att dra rören och ger mer plats för rörgenomföringar och matarledningsrör.

Industrifördelaren uppgraderas lika som golvvärmefördelaren och är en kostnadseffektiv lösning för ytor som ska styras av endast en termostat.

Samtliga shuntar har en fullvärdig balanseringsventil på primärsidan och samma termostatventil kan nu användas för alla styrningsalternativ.


Enkelt och förmonterat - alla produkter kan beställas färdigmonterade i skåp
För enklast möjliga installation finns alla de nya produkterna att beställa prefabricerade och färdigmonterade i skåp.

De nya skåpen levereras med både rörgenomföringar och infästningsskena för basenheten förmonterade. Skåpen har även en fast skena för enklare montering av fördelaren.


Hållbart med kvalitet - vitlackerade skåp helt i  plåt

Det nya golvvärmeskåpet är tillverkat helt i plåt som vitlackerats och har en robust och stabil konstruktion.

Termostatventilerna är beprövade med dubbla O-ringar i kvalitetsmaterial och balanseringsventilerna är i mässing utan plastdetaljer som kan komma i kontakt med vatten.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh