2019-10-29 09:15Nyheter

Produktnyhet Oktober 2019 - Golvvärmeskåp

null

Thermotechs nya golvvärmeskåp är anpassat till 95 mm väggkonstruktion. Det används till fördelare, gruppfördelare, shuntar och Integral samt dess reglering. Skåpet är 710 mm högt och finns i fyra bredder: 390, 540, 690 eller 840 mm. Det minsta skåpet (390 mm) finns också i ett lågt utförande med en höjd av 550 mm.

Det nya golvvärmeskåpen är tillverkat helt i vitlackerad plåt (RAL 9016) och har en robust och stabil konstruktion. Det är utrustat med läckageindikering och ger en säker och dold installation i vägg.

Skåpet levereras med både rörgenomföringar och infästningsskena för basenheten förmonterade. Rörgenomföringarna kan enkelt anpassas till olika rördimensioner. Det har även C-skenor som möjliggör en justerbar upphängning av fördelare, shunt eller Integral.

Skåpet kan monteras mot väggregel, armeringsjärn eller stativ. Knock-out-hål för matningar finns i skåpets topp och sidor. Täckskivor i genomskinlig plast samt front finns som tillbehör.

För enklast möjliga installation finns alla de nya produkterna att beställa prefabricerade och färdigmonterade i skåp.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh