2019-11-21 08:30Nyheter

Produktnyhet November 2019 - Integral

null

Thermotech Integral - nu upp till 12 slingor och ännu mer kompakt

Thermotech Integral är en shunt med integrerad fördelare lämplig för ytor upp till 200 m2. Den kan användas på både 1-och 2-rörssystem.

Den uppgraderade Integralen finns i storlekarna 1 - 12 slingor.

Shunten har en helt ny konstruktion med vinklad unionskoppling för pumpen vilket gör den anpassad för 95 mm väggkonstruktion. Det gör också Integralen ännu mer kompakt och den ryms nu i samma skåpbredd som golvvärmefördelaren med samma antal slingor.

Integralen upp till 3 slingor kan installeras i ett golvvärmeskåp i lågt utförande med en höjd av endast 550 mm.

Integralen är, liksom hela det nya golvvärmesortimentet, anpassad till c/c 50 mm, vilket ger en utökad kompatibilitet. En komplett installation kan utföras smidigt och säkert helt utan linade anslutningar.

Shunten
Shunten har en fullvärdig balanseringsventil på primärsidan. Ventilerna är i mässing utan plastdetaljer som kan komma i kontakt med vatten. Samma termostatventil kan nu användas för alla olika styrningsalternativ. Pumpen levereras med kabel och stickpropp ansluten.

Fördelaren
Utgångarna på fördelarens övre och nedre stav är förskjutna i förhållande till varandra vilket gör det enklare att dra rören och ger mer plats för rörgenomföringar och matarledningsrör.

Fördelaren har anslutning G20 för golvvärmerör och matarledningsrör. Den har integrerade injusterings- och termostatventiler samt enkel påfyllning och avluftning. Märkning för slingnummer och ställdon följer alltid med.

För att få ett snyggt montage finns en fast skena för Integralen i golvvärmeskåpet. För enklast möjliga installation beställs Integralen prefabricerad och färdigmonterad i skåp.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh