2013-11-12 08:30Nyheter

Produktnyhet November 2013 - Shunt TMix XS med smidig omkopplare för sommar/vinterdrift

null

Shunt TMix® XS är en kompakt och mycket kostnadseffektiv shunt för de små ytorna, upp tlll ca 12 m2. Den är anpassad för inkoppling av en golvvärmeslinga i dimension 12, 16, 17 eller 20 mm eller upp till fyra slingor med 8 mm golvvärmerör (Minifloor 8®).

Shunten kan beställas i sex olika utföranden beroende på vilken styrning som önskas. Tre av paketen innehåller en 350W elpatron som upprätthåller en komfortabel golvtemperatur på klinkerbelagda golvytor, upp till maximalt 12 m2 (29W/m2), under den del av året när den ordinarie värmekällan är avstängd.

Shunt TMix® XS ICR med sommar- och vinterdrift
Shunt TMix® XS ICR, med 350W elpatron, trådlös rumstermostat och basenhet har nu uppdaterats med en omkopplare för sommar- och vinterdrift samt uttag för elpatron direkt från basenheten.

Även redan installerade TMix® XS shuntar kan enkelt kompletteras med färdiga paket för 350W elpatron och trådlös reglering och omkopplingsfunktion.

Omkopplaren för sommar- och vinterdrift gör det möjligt för användaren att på ett enkelt sätt starta och stänga sin 350 W elpatron beroende på om det finns tillgänglig värme från ordinarie värmesystem eller inte.

När användaren, på våren/sommaren, tycker att golvtemperaturen i rummet börjar bli för låg aktiveras "sommardrift" genom att slå på brytaren på basenheten. Basenheten stänger då ställdonet och strömsätter elpatronen.

Elpatronens interna termostat strävar nu efter att hålla en golvtemperatur av 25°C (± 1,5°C). Den trådlösa termostaten fungerar i detta fallet som en maxbegränsare om lufttemperaturen anses för hög i rummet.

När hösten närmar sig och värme börjar produceras igen slås brytaren på basenheten om varvid elpatronen inte längre är strömsatt och termostaten fungerar nu som en vanlig rumstermostat.

Installationen är enkel. Skruva fast ställdonet på termostatventilen, anslut elpatron till basenhet och sedan basenheten till vägguttaget.

PRODUKTEGENSKAPER

  • Produkten kommer färdigmonterad.
  • Omkopplaren för att ändra mellan sommar- och vinterdrift sitter monterad på framsidan av basenheten vilket gör det enkelt för användaren att slå på och av underhållsvärmen.
  • Säljs i kompletta paketlösningar med reglering vilket underlättar beställning.


  

 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh