2020-03-24 08:30Nyheter

Produktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"

null

Gruppfördelare 1” - uppgraderad fördelare för 26 mm matarledningsrör
Thermotechs gruppfördelare 1” i rostfritt stål används för att fördela flödet till parallellkopplade golvvärmefördelare. Den finns från 2 - 4 slingor och klämrings- eller presskopplingar är valbart.

Utgångarna har c/c-mått 100 mm och den är därmed anpassad för smidigt montage mot Thermotechs golvvärmefördelare och shunt TMix® M. Anslutningarna kan vändas uppåt för matning från ovansidan.

Den uppgraderade 1” gruppfördelaren kan monteras i Thermotech nya fördelarskåp med endast 95 mm djup. För den minsta gruppfördelaren (2 slingor) används 390 mm skåp som finns i två höjder (550 och 710 mm).

Ingående komponenter:

 • Konsoler
 • Klämringskopplingar eller presskopplingar 26 mm
 • 2 st manuella avluftningsventiler
 • Gruppventil DN20 på returen för injustering av flödet till resp. golvvärmefördelare, Kvs 3,5
 • Koppling för 26 x 3 mm matarledningsrör

För att koppla samman fler än fyra golvvärmefördelare, eller fördelare som betjänar större ytor än 120 m2, rekommenderas Thermotechs gruppfördelare 2”.

Systemlösningar för stora anläggningar
Thermotech har ett unikt sortiment av gruppfördelare och stora shuntar för större projekt. De ger en systemlösning med många fördelar:

 • Dimensionen på matarledningsrören kan hållas till 25 x 2,3 mm eller 32 x 3 mm matarledningar och installatören slipper stora, otympliga rör.
 • Tryckfallet i hela systemet blir lägre.
 • Injustering av flödena mellan de olika golvvärmefördelarna görs överskådligt från en plats.
 • Parallellt kopplade system av den här typen är betydligt enklare att balansera.
 • Alla fördelare kopplas skarvfritt mot en större fördelare och risken för läckande skarvkopplingar minskar.
 • Det blir ett system med trygg och säker funktion.
 • Denna typ av lösning är mer ekonomisk, både vid inköp och i drift.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh