2021-06-16 06:30Nyheter

Produktnyhet Juni 2021 - Vattenmätarkonsol och tappvattenfördelare i högre skåp

Högt vattenmätarskåp med vattenfelsbrytareHögt vattenmätarskåp med vattenfelsbrytare

Komplett och smidig prefabricerad lösning för villor och flerbostadshus med vattenmätare - nu i högre och mer lättarbetat skåp

Thermotechs vattenmätarskåp finns nu även i höjden 710 mm, vilket ger gott om plats och gör det enkelt för installatören att arbeta i. Skåpet finns i två bredder, 540 och 690 mm, och rymmer upp till hela 11 utgångar för kallvatten och 8 utgångar för varmvatten. Djupet är 120 mm.

Thermotechs prefabricerade vattenmätarskåp kan beställas med enbart vattenmätarkonsol, för installation av kommunal vattenmätare, eller med monterade fördelare för kallt och varmt vatten, samt med eller utan monterad vattenfelsbrytare.

Vid installation ansluts inkommande vatten direkt i skåpet mot förmonterad PEM-koppling. Sedan kopplas utgående kallvattenslinga mot värmekällan och det uppvärmda vattnet kopplas därefter mot varmvattenfördelaren i skåpet. Slutligen fördelas kallt och varmt vatten till bostadens tappställen.

Egenskaper & fördelar:


  • Vattenmätarkonsol med kulventiler på vardera sida om konsolen samt förmonterad backventil
  • Alla fogar i ett och samma vattentäta skåp. 
  • Flexibelt val av kopplingar
  • Kan enkelt beställas med vattenfelsbrytare
  • Ryms i vägg med 120 mm regel
  • Enkel anslutning mot inkommande vatten med PEM 32
  • Enkel anslutning till och från värmare

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.