2016-01-12 12:30Nyheter

Produktnyhet Januari 2016 - Montagesystem för Thermotech MultiSystem

null

Thermotech utökar sitt sortiment för rörsystem, MultiSystem™ , med ett montagesystem. Systemet består av montagedetaljer vilka möjliggör montage av rör på vägg, tak och golv. Sortimentet består bland annat av:

  • Montageskena
  • Glidmutter
  • Väggplatta
  • Balkklämma
  • Rörhållare med snabbfäste
  • Gängstänger/gängpinnar
  • Skruvstift
  • Fästelement

Thermotech montageskena
Thermotechs montageskena används för att montera glidmuttrar, gängpinnar och rörhållare. Skenan gör det möjligt att justera fästpunkterna steglöst och har indikeringar för varje centimeter för att underlätta vid installationen. Skenans längd är 2 meter och kapas till önskad längd. Som tillbehör till skenan finns ett vägg- fäste vilket ger möjlighet att montera skenan direkt ut från vägg. Förutom detta kan fästpunkter monteras på både ovan- och undersidan av skenan.

Thermotech rörhållare
Thermotechs rörhållare för infästning av rör har ett snabblåssystem vilket inte kräver annat än handkraft för att montera rören. På detta sätt fås också rätt anslutning mot röret vilket bidrar till att ta upp ljud som kan uppstå i rörsystemet.

Rörhållarna fungerar på de flesta typer av rör som plaströr, AluComposit-rör, kopparrör m.fl. De finns i storlekarna 15-18, 20-23, 25-28, 32-35, 40-43, 48-51 samt 57-63 mm.

En snabbguide hjälper kunden att enkelt välja rätt produkter.

Kompletteringen av montagesystemet innebär att leveranserna av rörsystem nu kan skräddarsys i ännu större utsträckning och kunden erbjuds helhetslösningar med kompletta leveranser direkt ut på arbetsplatsen. 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh