2021-04-23 08:30Nyheter

Produktnyhet April 2021: Prefab Kombi - Integral och radiatorfördelare i skåp

null

Smidig installation med Integral och radiatorfördelare färdigmonterat i samma skåp

En typisk värmesystemlösning för småhus är en kombination av golvvärme och radiatorer där golvvärmen installeras på markplan, oftast som en del i betongplattan, med radiatorer på övervåningen.

Thermotech erbjuder nu Prefab Kombi - en komplett prefabricerad lösning för hus med denna typ av värmesystem. Thermotechs Integral, en kompakt shunt med integrerad golvvärmefördelare, och radiatorfördelare levereras färdigmonterade i vårt 95 mm djupa skåp. 17 mm klämringskopplingar för golvvärme och 16 mm presskopplingar för radiatorer är monterat som standard, men kan enkelt anpassas för samtliga rördimensioner.

Vid installation ansluts matarledningsrör från värmekällan till golvvärmeskåpet på nedre plan. Där kopplas sedan radiatorslingor och golvvärmeslingor i samma skåp.

Skåpet kan även beställas förberett med passbit och mätpunkter för en enkel installation av energimätare.

Egenskaper & fördelar:

  • Alla sammankopplingar föreligger i ett och samma vattentäta skåp enligt gällande Säker Vatten-regler.
  • Flexibelt val av kopplingar för samtliga rördimensioner.
  • Injusteringsventiler för både golvvärme och radiatorer för balansering mellan våningarna.
  • Avstängningsventil på både tillopp och retur finns i skåpet.
  • Ryms i 95 mm väggkonstruktion.
  • Enkel matning till både golvvärme och radiatorer.
  • Enkelt att montera energimätare.


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh