2014-03-25 09:00Nyheter

Produktnyhet April 2014 - Rumstermostat XC

null

Thermotech rumstermostat XC är en elektronisk rumstermostat för vattenburna golvvärmesystem.

Vi levererar värme och trygghet. Så för oss är det viktigt att bostadsägaren upplever just det. Vi vill med denna rumstermostat, skapa valfrihet för kunden att bestämma över sin egen tillvaro. Vi kallar det för "arkitektonisk respekt". Det syftar på vår respekt gentemot kundens hemmamiljöer och deras behov att uttrycka sin personliga stil.

XC står för "Exchangeable Comfort". På ett enkelt sätt kan man byta utseende på termostaten så att den smälter in eller sticker ut. I de flesta fall tror vi att bostadsägaren inte vill att en rumstermostat ska synas och ta plats i hemmamiljön. Termostaten har därför en tunn och diskret design. Den levereras också med en transparent front.

Bostadsägaren kan sedan enkelt anpassa termostaten till den omgivande miljön, eller göra den mer personlig, genom att byta inlägget bakom den transparenta fronten. Man kan till exempel välja att dölja termostaten med ett inlägg av samma mönster som bakomliggande tapet. Eller så låter man den sticka ut genom att plocka upp en accentfärg som finns i rummet. Man kan rolla den i samma färg som väggen, använda ett omtyckt foto eller måla ett eget motiv. Endast fantasin sätter gränsen.

Två modeller
Grundmodellen XC A har börvärdesbegränsning och funktionerna nattsänkning och ventilmotionering som standard.

Modellen XC AF har samma funktioner som basmodellen plus möjlighet att ansluta golvgivare, välja typ av ställdon (No eller NC) samt frysskyddsläge för extern styrning. Vid anslutning av golvgivare ges möjlighet till max- eller minbegränsning av golvtemperaturen alternativt reglering endast via golvgivare.

Vid behov kan båda modellerna utrustas med ett lock för offentliga lokaler.

Smart reglerteknik
Thermotech rumstermostater i XC-serien använder PI-reglerteknik som säkerställer en jämn reglering av rumstemperaturen vilket ökar komforten och spar energi.

Vid PI-reglering läser termostaten av skillnaden mellan den inställda (önskade) temperaturen och den faktiska rumstemperaturen med täta intervaller. Regleringen anpassar värmetillförseln i rätt mängd och vid rätt tidpunkt och på så sätt hålls temperaturen på en jämn nivå.

Över tid lär sig regleringen hur varje enskilt rum reagerar på olika inställningar och kommer då att kunna hålla en ännu jämnare temperatur.


Mer inspiration finns på thermotech.se och i vår kommande webbshop. Termostaten börjar säljs den 1 april 2014.Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh