2014-04-01 11:00Nyheter

Produktnyhet April 2014 - MultiSystem fördelarskåp i plåt

null

Thermotech Multi fördelarskåp för tappvatteninstallationer är konstruerat helt i lackerad plåt. Skåpet finns i tre storlekar med 5, 8 eller 11 anslutningar plus plats för matningsrör.

Skåpet har förmonterade skåpgenomföringar. Skåpet medger genomgående matning, matning genom sidoväggarna och nedåt- eller uppåtriktade matningar. I sidoväggarna finns knockout-hål för matningsrören. Under skåpet finns plats för anslutning av skvallerrör.

Front med ram finns som tillbehör och infästningen av fronten är förbättrad. I ramen finns nyckelhålsformade hål som placeras mot skruvarna i skåpet. Fronten monteras sedan genom att skruva fast ramen mot skåpet med de förmonterade skruvarna.

Två typer av stativ finns som tillbehör. Det ena stativet är konstruerat i bockad galvaniserad plåt. Stativet skruvas mot skåpets sidor med medföljande skruvar. Skåpets höjd ovan underlag är justerbart och kan ställas till 300, 350, 400 eller 450 mm.

Det andra är ett återanvändningsbart stativ med pålar som trycks ned i cellplast. Skyddsrör runt pålarna hindrar att de gjuts fast. Steglöst justerbart i sidled och höjdled. Stativet skruvas mot skåpryggen med vingmuttrar.

Inbyggnadsmått
Bredd: 390 mm - 540 mm - 690 mm
Höjd: 550 mm
Djup: 95 mm


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh