2012-08-28 08:30Nyheter

Produktnyhet - Thermotech Prefab, augusti 2012

null

MultiSystem™ Prefab
MultiSystem™ Prefab är ett läckagesäkert skåp med fördelarstavar och kopplingar för tappvatten monterat och klart för installation. Vi bygger skåpet enligt kundens önskemål och levererar skåpet provtryckt och färdigt att anslutas mot matarledningsrören.

Multi fördelarskåp finns i tre storlekar och är tillverkat av galvaniserad plåt. Bottentråget i plast kan enkelt demonteras och fungera som rörfixtur vid installation av MultiSystem™ t. ex. vid platta på mark. Thermotech Multifördelare är tillverkad i avzinkningshärdad mässing. Den finns i två storlekar, samt med eller utan integrerade avstängningsventiler.

Multisystem™ Prefab kan fås i basutförande (Basic), förberett för flödesmätning (Flow) eller för energimätning (Energy).

Vid beställning väljer kunden;
• Antal anslutningar för varmt respektive kallt vatten
• Var anslutningarna till matarledningarna ska dras
• Riktning på fördelarens anslutningar
• Fördelare med eller utan avstängningsventiler
• Dimension på samtliga anslutningar

Ska skåpet förberedas för vatten- eller energimätning så monteras en passbit som är anpassad till vald mätare.
• Vattenmätare - passbit med längd 110 mm och 3/4” gänga
• Energimätare - passbit med längd 130 mm och 1” gänga

ThermoSystem™ Prefab
ThermoSystem™ Prefab är ett läckagesäkert skåp med golvvärmefördelare eller Integral monterat och klart för installation. Vi bygger skåpet enligt kundens önskemål och levererar skåpet provtryckt och färdigt att anslutas mot matarledningsrören.

ThermoSystem™ fördelarskåp finns i tre storlekar och är tillverkat av galvaniserad plåt. Bottentråget i plast kan enkelt demonteras och fungera som rörfixtur vid installation av ThermoSystem™ t. ex. vid platta på mark. Alternativ för skåpet är till exempel plåtrygg och rörfixtur samt front med lucka. En enkel och smidig lösning för en snygg installation.

Thermotech golvvärmefördelare och Integral i rostfritt stål finns från 2 till 12 resp. 2 till 10 slingor. Den rostfria fördelaren har låg vikt och stilren design vilket möjliggör en enklare och snyggare installation.

ThermoSystem™ Prefab kan fås i basutförande (Basic) samt med förmonterad trådbunden eller trådlös reglering (Basic control).

Vid beställning väljer kunden;
• Antal golvvärmeslingor
• Placering av anslutningarna till matarledningarna
• Dimension på slingutgångar
• Dimension på matarledningsanslutningar
• Komplett skåp eller plåtrygg med rörfixtur och front
• Ev. regleringsalternativ för Integral

Beställs Prefab Basic control förmonteras trådbunden eller trådlös basenhet och samtliga ställdon. De ställs in enligt projekteringsunderlaget. Ställdon och slingutgångar märks upp för respektive rum. Ritning och beräkning bifogas i en plastficka på skåpets/frontens insida.

 


Om Thermotechs pressrum

1996 föddes golvvärmeleverantören Thermotech i de norrländska skogarna. Till en början som ett projekt för att skapa arbetstillfällen i den lilla staden Sollefteå. Två praktikanter anställdes och ganska omgående såg de möjligheter att särskilja sig från de stora aktörerna på marknaden. Med ungdomlig entusiasm ifrågasattes det konventionella. Med nya perspektiv och nyfikenhet på faktiska behov kunde vi börja leverera kundanpassade golvvärmesystem för en enklare installation. Vi hoppade över grossistledet för en närmare kontakt till slutkunderna, och vi ansåg design vara värdefullt, även om produkten inte alltid syntes. Andan finns kvar hos oss än idag, med tydligare processer och starkare värderingar. Thermotech är idag en Skandinaviens ledande leverantörer av system för värme- och vattendistribution till alla typer av bostäder och lokaler. Huvudlager och produktion finns fortfarande kvar i Sollefteå. I koncernen finns även åtta regionkontor över landet, från Umeå i norr till Malmö i söder, samt dotterbolagen Thermotech Scandinavia Finland OY och Thermotech RU. Den expansiva koncernen har sin huvudsakliga verksamhet i Skandinavien och Ryssland. Vattenburen golvvärme har varit grunden i Thermotechs verksamhet ända sedan starten. Produktportföljen har efterhand byggts på med system för tappvatten. Vi levererar fortfarande direkt till våra kunder utan mellanhänder. Vi brinner för att förenkla installatörens vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med våra kunder. Vår målsättning är att vara en trygg leverantör av lättinstallerade system och hålla den högsta kvalitén på marknaden vad gäller både produkter och det tillhörande ingenjörsarbetet. Vi har därför kunniga specialister nära kunden och levererar skräddarsydda systemlösningar oavsett projektets storlek. Design används som ett strategiskt verktyg i hela vår organisation. Design är för oss en arbetsprocess som utgår från brukarens funktionella, miljömässiga och estetiska behov.


Kontaktpersoner

Mattias Lundberg
Utvecklingsingenjör
Mattias Lundberg
André Hiljanen
Key Account Manager
André Hiljanen
Andreas Anderzon
Chef Supply chain
Andreas Anderzon
Anders Andersson
VD, Thermotech Scandinavia AB
Anders Andersson
Jonas Holmström
VD, Thermotech Scandinavia Finland Oy
Jonas Holmström
Ulrika Mattisson
Kommunikationsansvarig
Ulrika Mattisson
Kirill Makarov
Produktchef
Kirill Makarov
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Produktansvarig
Erik Löwgren (f.d. Persson)
Jens Edbladh
Produktansvarig
Jens Edbladh